...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

DIY Sengegavl

En DIY sengegavl nåede vi at lave ind til soveværelset inden Pelle ringede med klokken og kunne meddele at tiden var gået. Sengegavlen var en af de få ting inde i soveværelset som vi blev ret tilfredse med. Det skal siges, at det også var noget af det første vi kom i gang med. Alligevel endte det med at sengegavlen først blev polstret den sidste nat inden aflevering af soveværelset.

diy sengegavl

Byg Selv Sengegavl

Det er en relativ simpel løsning vi har lavet til at bygge vores sengegavl;

Her kan du læse om hvordan vi har lavet vores DIY sengegavl. Først målte vi bredden på vores seng, for at få målet/diameteren på den yderste halvcirkel. Derefter har vi med en tommestok funderet over hvor høj vi ønskede den inderste halvcirkel skulle være. Her lagde vi blandt andet vægt på at den polstrede plade skulle have en størrelse som var behagelig at sidde op af. Nu kender vi højden og dermed også radiussen. Det mål gangede vi med 2 for at finde diameteren, og nu kender vi altså bredden på den polstrede plade. Nu ved vi både hvad bredden og højden på pladen skal være, så nu kunne vi med en dyksav save en plade ud med de mål. Så langt så godt.

Derefter fandt vi midten på den lange side af pladen og satte en skrue i for at markere punktet. På skruen monterede vi en pind sådan at vi havde noget at tegne ud fra. Da pinden var monteret kørte vi pinden ud til den ene side, sådan at den stod i vinkel med pladen. Vi borede et hul i pinden, så det passede med at der kunne være en blyant. Målet fra skruen og ud til hullet passer selvfølgelig med radius. Så er det bare at svinge pinden en omgang og så får man tegnet en halv cirkel. Så er det bare at save med en stiksav efter stregen.

byg selv sengegavl

Bygge sengegavl

Vi startede med at lave den bagerste plade, og som I kan se på billedet ovenover, så er skruen placeret et stykke oppe i pladen (modsat hvad vi lige har beskrevet i stykket ovenover). Det skyldes, at vi ønskede at pladen skulle gå bagved vores madrasser, så den gik ned og hvilede på selve sengen. Skruen er altså placeret et stykke oppe i pladen som er lig med madrassens højde. Da pladen var skåret ud, skulle den slibes, så den derefter kunne males.

Bagefter kunne vi gå igang med den plade som vi polstrede. Den lavede vi 10 centimeter mindre i hver side. Så det vil sige at bredden af pladen er 20 centimeter mindre og højden er 10 centimeter mindre. Grunden til at højden er 10 og bredden er 20 centimeter mindre er at der er to gange sider og kun en top.

diy sengegavl sommerdrømme

Vi polstrede med skum og fin vat som slut lag for at lave en pæn afslutning. Stoffet lagde vi henover og klammede fast i bunden til at starte med, og så begyndte vi ellers bare fra den ene side med at få det klammet fast bagpå. Det er meget godt at være to personer når man polstrer, så der er en til at strække i stoffet og en anden til at klamme fast.

Da vi var færdige med at polstre, monterede vi den polstrede diy sengegavl på den malede / bagereste gavl. Det gjorde vi ved først at sprøjte montage lim på bagsiden af den polstrede plade, for derefter at klæbe den fast til den anden plade. Derefter fik den også et par enkelte skruer, som blev skruet bagfra den malede plade og ind i den polstrede. Det er selvfølgelig vigtigt under monteringen, at den polstrede plade bliver sat fast, således at der er 10 cm kant hele vejen rundt.

Hovedgærde træ

Vi montertede vores hovedgærde i træ ved at give den bagerste del en skrue i hver side og en i toppen. Jeg lavede nogle huller vi undersænkede sådan at vi kunne spartle hullerne bagefter og male det over.

Udover diy sengegavlen lavede vi en lille sengegavl i hver side som skulle agere natbord. Det var meningen, at der på de to gavle skulle være monteret en halvrund plade, som skulle have været et natbord, men det nåede vi desværre ikke at lave.

hovedgærde træ

DIY Sengegavl Træ

Sengegavlen kræver ikke en masse udstyr. For at komme i gang du skal bruge følgende:

  • En stiksav + en fin klinge (er at fortrække)
  • Klammepistol + klammer
  • 2 plader (vi brugte krydsfiner)
  • Vat og skum + lim til skummet
  • Skruer (små skruer til at skrue pladerne sammen + store skruer til at montere med)
  • Stof
  • Montagelim
  • Godt humør så kommer man langt 🙂

Få vores bedste billeder sendt

Kunne du tænke dig at se alle vores bedste billeder når alt har været sendt i fjernsynet på TV2. Så vil vi gerne sende dig en PDF med alle vores bedste billeder, vi har taget af sommerhuset.

Du vil modtage vores nyhedsbrev ved tilmelding. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Tilmeldingen er uforpligtende. Ved tilmelding vil du også modtage markedsføring og salg fra os.
// Anders Svanborg | Møbelsnedker & Sommerdrømmer

anders svanborg profilbillede