...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

træ vi anvender

egetræ

Vi elsker egetræ og anvender meget egetræ i vores produktion. Det er ikke tilfældigt, at det er egetræ, vi har kastet vores kærlighed på. De fleste af vores møbler er lavet i massivt eg. Vi er meget inspireret af de mange store danske møbel pionerer, der har været med til at forme det møbelsprog, vi kender i dag. Udover de træsorter, der har haft deres forskellige op og nedture, teak, bøg, ahorn, og hvad vi ellers kender, så er der en træsort, som bliver ved med at være der. Det er ege træ. Jeg tænker ikke, at det er en tilfældighed. Egetræ er en fantastisk smuk træsort og har et fantastisk spil i dets træstruktur. Ydermere, så er det en stærk træsort, som kan holde til noget.

egetræ billede

egetræ til møbelproduktion

Egetræ har / bliver anvendt til mange forskellige formål, alt fra bådbygning til møbelproduktion, da eg er det, man definerer som en hård træsort, da den vokser langsom og danner derved tættere årringe og bliver stærkere. Træ anvendt til møbel produktion skal tørres ned til en luftfugtighed på mellem 8-10 %. Vi anvender kun træ, der er møbel tørt. Grunden til, at det er vigtigt at anvende tørt træ, er, at man på den måde undgår, at egetræet sprækker og slår sig. De fleste har nok hørt historier om nogle, der har købt et bord eller andet i noget træ, der ikke har været behandlet ordentligt og derfor har slået sig og er blevet skævt samt sprækker i enderne. Træ er levende og vil derfor altid blive ved med at arbejde. Det kommer helt naturligt fra dets omgivelser, om det er fugtigt eller tørt. Ved at anvende møbel tørt træ, der har fået en overfladebehandling, er man godt hjulpet afsted til, at egetræ ikke slår sig og danner sprækker. Her kan du se et billede af et af vores plankeborde, hvori der indgår en stor mængde egetræ.

plankebord i egetræ

garvesyre og eg

Egetræ indeholder garvesyre. Det bliver anvendt til at garve skind, modne alkohol samt meget mere. Når der laves røget eg, er det ikke, som navnet ellers antyder, noget, der har været inde i en røgeovn, men derimod udsat for kemiske stoffer, der får ege træets garvesyre til at farve egen sort.

overfladebehandling af egetræ

Vi overfladebehandler alt vores eg med en stærk olie med hærder i med undtagelse af vores skærebrætter. Der bruger vi madolie. Grunden til, at vi bruger natur olie med hærder til vores egetræ, er, at vi synes, det giver en lækker overflade. Så giver det også mulighed for, at man kan blive ved med at arbejde med træet. Skulle der komme ridser, spildt maling, eller hvad der måtte ske, kan man pudse overfladen og give egetræet en ny omgang olie. Her ses et eksempel på, når træet har fået olie.