...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

Træmøbler

Hvorfor vælge træmøbler. Svaret er meget tydeligt fra undertegnede Anders. Jeg er møbelsnedker og har stor passion for det klassiske snedkerfag og ved, at træmøbler, der er lavet af nogle gode materialer lavet på den rigtige måde, er et møbel, man kan have i mange generationer.

Træmøbler fra naturen

Hertil kommer, at kan man godt lide at have med et ”rigtigt” produkt at gøre, så får man noget, som reelt set kommer fra naturen fremfor mange andre produkter, som jo selvfølgelig i sidste ende også kommer fra nogle naturlige råmaterialer, men har været meget igennem, inden det er blevet til et slut produkt. Med et træmøbel ved du, hvad produktet er, og der er ikke tilsat alt muligt.

Glæden ved træmøbler

Selv har jeg meget stor glæde af at kigge på et træmøbel; den struktur og liv, der er i træet, kan betragtes som et kunstværk. Når man snakker træmøbler af massivt træ, så vil træet altid være unikt og have sit eget udseende.

træmøbler med snedker detaljer

Møbler af træ er levende

Træ er levende og vil med tiden ændre sig på grundt af sollys og luftfugtigheden. Alt efter, hvilke briller du har taget på, kan man sige, om det er en fordel eller en ulempe. Personligt synes jeg, det er en fordel. Det siger noget omkring, at det er et levende produkt, man har, og træmøblet skaber liv til din indretning / hjem. Er træmøblet ”beskyttet”, om det enten er med træolie, lak, voks, eller hvad det må være, er det selvfølgelig med til at mindske den ændring, træet er udsat for.

Hvad skal man være opmærksom omkring træmøblerne

Har man et godt træmøbel af god kvalitet, så er det ikke noget, man skal være bekymret over. Det er blot udseendet, der kan forandres lidt med tiden (farvenuancen). Det er vi jo alle udsat for 😊.
Det skal siges, at man skal være opmærksom omkring, at man ikke pakker sine møbler ind i plastik, voksdug, presenning, eller hvad man kunne komme i tanke om, som er lufttæt. Som nævnt tidligere er træ ”levende” og skal derfor have mulighed for at kunne ånde.
Vær opmærksom på, når du har investeret i træmøbler, at du ikke udsætter dem for alt for mange svingninger i temperaturer. Det kan ødelægge træets struktur.

Levende træmøbler

Jeg kan godt selv lide tanken omkring, at de møbler, man putter ind i sit hjem, er træmøbler lavet af naturlige materialer, så man ikke omgiver sig med mere end højest nødvendigt af fremstillede materialer. Det er ikke ment som om, man ikke kan have møbler lavet af andre materialer. Det kan også være fint.

fremstilling af træmøbler

Forny træmøblerne

En anden fantastisk ting ved træmøbler er, at skulle de blive ”lidt kedelige” med tiden, så kan man vaske møblerne ned og slibe dem, og så give dem en ny omgang olie. Træet vil herefter fremstå som et helt nyt møbel. Der har vi faktisk et blogindlæg omkring, hvordan man gør det på sine træmøbler. Det kan du læse i artiklen omkring oliebehandling af træ.

Svanel og træmøbler

Ja, vi er som nævnt møbelsnedker producent af møbler, så vi laver selvfølgelig også selv en masse træmøbler 😊. Under vores kategori, der hedder møbler, kan du finde alle vores forskellige møbler.
Du kan tillige navigere rundt under vores forskellige kategorier og se de forskellige anvendelsesmuligheder, vores træmøbler har i din indretning.

// Anders Svanborg | Møbelsnedker

anders svanborg profilbillede