...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

Møbler og design

Møbler og design er to meget vigtige ord her hos Svanel. Det er noget, vi går meget op i. Jeg (Anders) går meget op i møbler og med min baggrund som møbelsnedker, så tænker jeg meget i/på møbler. Det kan lyde mærkeligt, og det er det nok også lidt for de fleste.  Det er dog en stor del af mig, og møbler er nok lidt blevet en passion for mig.

Design af møbler

For mig hænger møbler og design uløseligt sammen, da det er designet af møblet, der er min drivkraft; blandt andet det at skabe et møbel, man har lyst til at have i sit hjem, og som forhåbentlig andre også har lyst til at have. Det kommer af, at man forstår at skabe det rigtige design af sit møbel. Det er denne proces, jeg synes er rigtig sjov. Der er jo uendelige af muligheder for at designe et møbel. Det er kun ens egen fantasi, der sætter begrænsningerne.snedker møbler og design

Hvordan jeg tænker møbler og design

Når jeg skal designe et møbel, så tænker jeg altid igennem, hvad behovet er for møblet. Der er det en fordel at være meget lavpraktisk og tænke, hvilke ting skal møblet kunne rumme, og hvilke behov har møblet. Skal man designe en bænk til børn, de kan sidde på, så er det vigtigt at få styr på, hvad højde den skal være, for at børn kan sidde på den og ikke bare måle den første og den bedste bænk, man har til rådighed, hvis denne bænk har et andet behov.

Tanker omkring design og møbler

Ligeledes, hvis en reol er tænkt til bøger, så få styr på, hvilke mål en bog typisk har og så få regnet sig frem til nogle afstande i reolen, der matcher bøgerne. Måske endnu bedre at få tænkt et system igennem, så man selv kan justere højden på reolen. Alt jeg nævner er eksempler, og der kan jo være stor forskel alt efter hvilket møbel, man tænker og alt efter, om det er behovet eller designet af møblet, man vægter højest. I den optimale verden og typisk der, hvor designet bliver bedst, er, når man kan få det hele til at gå op i en højere enhed.møbler og design i træ

Møbler og design hos os

Her hos Svanel har vi et godt (synes vi selv i hvert fald) udvalg af møbler og design. Du kan se vores forskellige møbler her, hvor mange af vores design går igen. Jeg kan godt lide at skabe en sammenhæng imellem vores design således, at når man ser vores møbler, så kan man se, at det er et Svanel møbel.

Når jeg skal designe et møbel

Når jeg tænker møbler og design og skal designe et møbel, så går jeg efter at skabe et simpelt design, da jeg godt kan lide, at et møbel skaber ro og bare er lækkert at kigge på. Der finder jeg meget inspiration i den klassiske snedker tradition, hvor mange har været fantastisk dygtige til at formidle et klassisk design og et møbel af høj kvalitet.møbler og design snedker detaljer

Design arv af møbler

Jeg vil rigtig gerne være med til at videre formidle den arv af møbler og design, vi har her i Danmark. Det tænker jeg, vi gør ved at opretholde den kvalitet og perfektionisme, der har præget møbler og design herhjemme igennem mange år og samtidig prøve at bringe nyt design ind i møblerne. Når jeg designer møbler, tænker jeg også rigtig meget over, at møblerne skal kunne følge med tiden på den måde, at de gerne skulle kunne opfylde mere end ét behov.

Et eksempel på design og møbler

Eksempelvis kan vores børnebord også bruges som et sofabord, så når børnene er blevet for store til at sidde at lege ved bordet, kan det blot bruges som et sofabord. Det kan eventuelt passe med, at børnene får det med sig, når de flytter hjemmefra og kan tænke tilbage på, at deres fine sofabord faktisk har været et bord, de har siddet og tegnet ved som barn.møbler og design eksempel

Møbler designet til evigt liv

Det er noget af det, jeg synes er rigtig sjovt ved at tænke møbler og design; det at kunne skabe et møbel, hvor designet er med til, at møblet får evigt liv. Vi bestræber os efter at lave møbler i en kvalitet, der gør, at hvis man ellers passer på det og plejer det engang imellem, så kan det holde i rigtig, rigtig mange år. Derfor er det også sjovest, at møblets design kan følge med. Det sker nemmest ved, at møblet er designet tidløst, kan opfylde flere behov og er af høj kvalitet.

// Anders Svanborg | Møbelsnedkeranders svanborg profilbillede