Et lækkert smørebræt er næsten uundværligt at have i hjemmet til, når der skal dækkes pænt op, du serverer håndmadder på sengen, inviterer naboen over til sushi eller hvad du bruger et smørebræt til. Et lækkert smørebræt i træ er en fantastisk måde at fremvise mad på.
Brætter i et tidløst design
Vores smørebrætter er håndlavede snedker skærebrætter af høj kvalitet lavet i egetræ. De er designet ud fra samme tanke gang som kvaliteten på smørebrættet, at det skal kunne holde i mange år. Designet er derfor tidløst og klassisk, så designet ikke løber fra tiden, og man står med et skærebræt, der intet fejler, fordi det er af høj kvalitet, men derimod, at man har et skærebræt, man kan bruge mange år frem.
Anretning på smørebræt
Du kan anrette alverdens ting på vores smørebræt. Det kan være små pindemadder, sushi, dessert, pålæg, osv. Den har mange anvendelsesmuligheder. Du kan vælge den i to forskellige højder, alt efter smag og behov. Den høje model passer således, at du kan have en tallerken under. Det gør den ret anvendelig, når du bruger den til at hakke eller snitte på, idet man så hurtigt kan skrabe ned på en tallerken. De to fungerer også rigtig godt sammen med at have den høje bag den lave model.
Kombineres med vores andre skærebrætter
Vores smørebrætter kan også kombineres med vores andre skærebrætter. De fungerer rigtig godt sammen, da de har samme design. Ydermere fungerer de også rigtig godt som en tallerken eller en lækker servering på bordet.
Behandling af smørebræt
Når du køber et smørebræt eller en af vores skærebrætter, er de overfladebehandlet med valnødde olie af den grund, at vi godt kan lide tanken om, at den olie, der bliver brugt på et produkt, der kommer i berøring med fødevarer, også er behandlet med noget, man vil spise. Ikke sagt, at der er noget farligt i at bruge en møbelolie. De fleste møbelolier er fødevare godkendte, men endnu en fordel ved, at den er behandlet med en madolie, er, at det er nemt for dig selv at give den en ny omgang olie, når du synes, du er ved at have vasket den så mange gange, at der ikke er meget olie tilbage. Så giver du den bare en ny omgang olie, og derved mætter du træet og får dit smørebræt til at se helt nyt ud igen. Vi bruger en valnødde olie, men en ganske almindelig madolie er også rigtig fin at bruge.
Rengøring af smørebræt
Når du skal rengøre dit smørebræt, er det vigtigt, at du ikke putter den i opvaskemaskinen eller bruger meget varmt vand, da det kan være med til at opløse limen. Vær nænsom med at bruge sæbe og brug gerne en neutral sæbe, når du rengører. Når smørebrættet gøres våd ved rengøring, er det en god ide også at gøre bagsiden våd. Så er du med til at afhjælpe dit smørebræt fra at slå sig skæv.