...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

Byg selv seng

Vi kom igang med projekt byg selv seng. Det var uden tvivl noget af det vi havde glædet os rigtig meget til, det betød ligesom at NU er vi virkelig igang med projekt Sommerdrømme. Det var program 1 og ALT var helt nyt og meget spændende. Vi var forinden blevet informeret om, at soveværelset ville være det første værelse vi skulle igang med (det var vi glade for, for så havde vi et sted at sove). Det betød også, at vi på forhånd havde nået at gøre os en masse tanker omkring soveværelset. Tanken var, at vi ville skabe en byg selv seng som skulle gå op imod en sengegavl der var halvrund for at skabe en illusion af en solopgang. Du kan i øvrig finde en guide til sengegavlen her.          byg selv seng med gavl

Hjemmelavet seng

Det der var vigtig for os ved vores hjemmelavede seng var, at skabe en byg selv seng hvor der var plads til en masse opbevaring under sengen og samtidig have et enkelt udtryk. Derfor lavede vi en meget simpel konstruktion som består af en top, to gavle, og en midte. For at gøre byg selv sengen stærkere lavede vi en midte helt inde under som går fra top til bund. Det er med til at skabe en stærk konstruktion af sengen.byg selv seng med opbevaring

farver i soveværelset

Hjemmelavet seng med opbevaring

Der er 4 rum under vores hjemmelavede seng med plads til en masse opbevaring. Til de 4 rum byggede vi kasser hvor vi satte hjul under, sådan at man kan trække kasserne ud under sengen. Pladerne til at samle kasserne med er savet i 45 grader, så de er nemme at samle og man slipper samtidig for at have synligt endetræ på hjørnerne.

Jeg trak bunden op i kassen sådan at man ikke kan se hjulene under kassen. Det er med til at give kassen et svævende udtryk.tænk opbevaring ind i indretningen af soveværelset

opbevaring til sengen
opbevaring-til-sengen

Brug dyksav til at lave sengen med

Til at lave byg selv sengen havde vi rigtig stor glæde af vores dyksav fra vores Dewalt pakke. Den gjorde arbejdet nemt.

dyksav til byg selv seng
dyksav-til-byg-selv-seng

DIY seng

Vi har holdt vores diy seng i en gul farve, dog i en varmere tone end den gule farve som er på væggen.  Vi valgte at male sengen i en anden kontrast end væggene for at skabe en effekt af solens varme som fader ud. Gavlen betrak vi med rød velour, så den kom til at ligne en varm glødende sol, samtidig var det også med til at tilføje noget varme og farve til rummet.

Byg selv seng mdf eller krydsfiner?

Skal man vælge mdf eller krydsfiner, ja der er fordele og ulemper ved begge typer plader. Vi valgte krydsfiner da skabet også var i krydsfiner og på den måde at kunne udnytte resterne bedre. Da vi valgte at male vores diy seng, kunne vi egentlig lige så godt have lavet den i mdf.

Vi var desværre ret uheldige med de plader vi havde fået. De var ret skæve og det gav en masse ekstra arbejde. Havde vi valgt en mdf plade havde vi ikke haft det problem.

Byg seng

Konklusionen er, at det er en rigtig god ide at komme igang med at bygge sin egen seng. Så kan man få den ligesom man gerne vil have den, i de mål man ønsker og tilpasse sengen så den passer til ens behov.

Følg med i vores sommerdrømme blog

Følg endelig med på resten af bloggen for at læse omkring vores sommerdrømme du finder bloggen her.

Få alle vores bedste billeder

I øvrig ønsker du at modtage alle vores bedste billeder når sommerdrømme er sendt færdig på Tv2 kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du vil modtage vores nyhedsbrev ved tilmelding. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Tilmeldingen er uforpligtende. Ved tilmelding vil du også modtage markedsføring og salg fra os.
// Maja Svanborg | Grafisk Designer & Sommerdrømmer

maja svanborg profilbillede