SKÆREBRÆT

Mangler du et skærebræt, er du kommet det rigtige sted hen. Se vores forskellige skærebrætter. Om det er små tapas skærebrætter eller et stort træskærebræt, du mangler, har vi forskellige muligheder. Du kan vælge imellem forskellige højder på skærebrætter alt efter, hvad du synes, og ligeledes er det også muligt at kombinere de forskellige brætter.

Vælg det rigtige skærebræt

Det kan være et smørebræt til at lave en lækker anretning, eller det kan være et serveringsbræt til at skære kæmpe bøffer på. De forskellige skærebrætter har mange anvendelsesmuligheder. Alle vores forskellige brætter har samme design og fungerer derfor rigtig godt sammen.

Tallerken under høj skærebræt

De høje modeller passer således, at der kan komme en tallerken ind under skærebrættet. Det er jeg selv ret stor fan af at bruge i køkkenet. Når jeg har hakket og gjort ved på skærebrættet, er det blot at tage sin kniv og skrabe det ned på tallerkenen.

Håndlavede skærebræt

Vores skærebrætter, om det er den ene eller anden model, er et håndlavet snedker møbel af høj kvalitet i lækkert massivt egetræ. Det er designet i et klassisk tidløst design, så det er et skærebræt, du kan have i mange år og ikke bliver træls, fordi det ikke lige er det, der er moderne.

Rengøring af dit skærebræt

Vores skærebrætter er limet med hærdende lim, så det kan tåle at blive brugt og blive vådt. Dermed ikke sagt, at det kan komme i opvaskeren. Det er der ikke noget træ, der har godt af, men en stærk limning sikrer, at skærebrættet ikke falder fra hinanden.

Skærebræt overfladebehandling

Vores skærebrætter er overfladebehandlet med en valnødde olie, en olie der kan bruges i din husholdning. Grunden til, vi vælger at bruge valnødde olie og ikke en træolie med hærder, som vi ellers bruger på vores forskellige møbler, er, at vi synes, det er en meget rar tanke at  skærebrættet er overfladebehandlet med et produkt, man også kan spise.

Skærebrætter der kan bruges til ALT

Om det er til at snitte, hakke, skære, hamre, eller hvordan du bearbejder din mad, er det en rigtig god ide at bruge et skærebræt for at beskytte dit køkkenbord mod at blive skåret i.

Skærebrættet der forlænger knivenes skarphed

Husk at bruge et træskærebræt, hvis du er glad for dine knive. Et skærebræt af træ er med til at slide mindre på dine knive, da træet giver efter. Egetræ, som vores skærebrætter er lavet af, er en hård træsort, der er med til at sikre, at træet er hårdt nok til, at det kan holde til at blive skåret i, og man undergår splinter i maden.

Evig nyt liv til skærebrættet

Samtidig gør det det også nemmere for dig selv at overflade behandle skærebrættet, når det trænger til en ny omgang olie, som det vil skulle have engang imellem. Olien vil med tiden tage af efter brug og rengøring af brættet. Så går du blot i dit køkkenskab (eller Brugsen) og giver det en tur med valnødde olie eller en anden olie. Grunden til, vi bruger valnødde olie, er, at den ikke bliver harsk som andre olier kan blive. Samtidig er valnødde olie en god olie til at behandle træ med.

Brætter med mange muligheder

Det er svært at undvære et skærebræt, enten det er til at anvende i køkkenet eller til anretning. For mit eget vedkommende er det nok en af de ting, der bliver brugt mest i vores køkken, og jeg er derfor stor fan af at have nogle lækre skærebrætter. Det er med til at gøre det til en fest af komme i køkkenet for at lave mad.

Se vores forskellige varianter

Du kan finde de forskellige varianter af skærebrætter. Under de forskellige brætter kan du vælge imellem de forskellige højder på skærebrættet. Hver størrelse har sin fordel alt efter. hvad de skal bruges til. De små størrelser er rigtig gode til at anrette på eller bruge som en tallerken, hvor de store brætter er meget anvendelige i køkkenet. Ved at kombinere de forskellige størrelser og højder kan man dække et overdådigt morgenbord.