...
Loading...
Produktet tilføjes til kurven - vent venligst

Dette kan tage op til 20 sekunder

Gratis levering på ordrer over 299 DKK

Indretning soveværelse

Soveværelset er for mange et meget privat rum, og indretning soveværelse bliver derfor også tit overset. I de næste mange uger er de ydre rammer for rummene skiftet ud fra villa til sommerhus, hvorfor vi var meget bevidste om, at det her soveværelse skulle kunne rumme noget mere end kun vores egen lille private familie. Soveværelset her skal også kunne skabe nogle hyggelige rammer for vores øvrige familie samt venner. Vi kom derfor på den ide, at soveværelset skulle emme af "hotel-stemning". Hotel-stemning betød for os, at det skulle være et rum hvor man har lyst til at ligge og slappe af og nyde tilværelsen. Designmæssigt betød det at vi kunne tillade os at være mere vilde end vi normalt ville være i vores eget soveværelse. Sengen skulle være i fokus og måtte gerne være voluminøs og i øjenfaldende. Samtidig skulle sengen også have nogle praktiske funktioner, så det var muligt at opbevare sengetøj og dyner. Når vi kombinerede netop de tanker og ideer med sommerhusets ydre omgivelser, kom vi på den ide, at sengen skulle symbolisere solen som var ved at stå op på himmelen.

indretning soveværelse billede

Farver i soveværelset

Det siger næsten sig selv hvilke farver der skal i spil, når temaet er sol og himmel. Farven gul var derfor en selvfølge. Gul er ikke umiddelbart den mest rolige farve til et soveværelse, men gul har en positiv indflydelse på humøret, så det er en farve man bliver glad af at se på og være omgivet af. Solen valgte vi skulle være rød, så det gav indtrykket af en varm sommersol, som spredte sine stråler udover hele himmelen. Derudover tilførte vi farven blå for at danne en himmel effekt. De blå gardiner skulle være i et let materiale, så de nemt kunne svaje i vinden for at skabe effekten af en let brise.

farver i soveværelset

Praktiske løsninger i soveværelset

Det der også var vigtigt for os i indretningen af soveværelset var, at rummet og møblerne desuden også skulle være praktiske. Vi ønskede at få tænkt en masse opbevaring ind, så det er nemt og overskueligt at have ens tøj, sengetøj, dyner og hvad man ellers slæber med sig ud i sommerhuset. Så vores mission der hed indretning soveværelse, startede med at vi skulle lave en lækker voluminøs seng med plads til opbevaring. Det løste vi ved at lave kasser med hjul på som kunne være inde under sengen. Vi lavede 4 kasser, sådan at der var 2 i hver side. Vi har lavet et indlæg omkring sengen her. Det næste i forbindelse med sengen var at lave en sengegavl der til dels gjorde det behageligt at opholde sig samt sidde i sengen. Vigtigst var det dog at sengegavlen skulle skabe en wauw effekt samt visualisere ideen om en solopgang. Derudover lavede vi et skab som passede ind til det indhak der var i rummet for på den måde at skabe noget opbevaring.

tænk opbevaring ind i indretningen af soveværelset

Få alle vores bedste billeder af sommerhuset

Vi vil gerne sende dig vores bedste billeder når sommerdrømme er sendt færdig på TV2. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev sender vi dig en PDF med alle vores bedste billeder, vi har taget af sommerhuset.

Du vil modtage vores nyhedsbrev ved tilmelding. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Tilmeldingen er uforpligtende. Ved tilmelding vil du også modtage markedsføring og salg fra os.
Praktisk indretning i soveværelset

Det skal så siges, at det skab gav os mange problemer, da vi ikke kunne skaffe nogle ordentlige krydsfiner plader. Vi endte derfor med at tage et sats med nogle plader som så viste sig at have slået sig og derfor var blevet skæve. Selve skabet kunne vi nogenlunde rette op på da vi fik det skruet sammen. Det var dog en anelse (læs meget) sværere med lågerne, og de endte derfor med at forblive skæve. Konklusionen må derfor være at lade være med at nøjes med dine materialer, og få fat på noget ordentligt. I det her tilfælde var vi dog yderst presset på tiden og havde derfor ikke tid til at vente på det 🙂 Vi ville ikke gå på kompromis med opbevaring, fordi det for os som børnefamilie betyder enormt meget i indretning soveværelse. Derfor kunne vi ikke bare droppe skabet, trods enorme besværligheder med det.

Vi manglede desværre at få lavet natborde, der løb tiden fra os. Natborde fuldender udtrykket og er samtidig også uundværlige ren praktisk i indretning soveværelse. Bruger man kun sengen til at sove et par timer hver nat og man nærmest sover inden man når madrassen, så kan man heldigvis undvære 🙂

 

Vælg en ordentlig madras til soveværelset

Vi valgte at flotte os med en ordentlig madras ind til forældre soveværelset. Det var vi virkelig glade for at vi gjorde på trods af manglende nattesøvn. Når vi endelig lå ned, lå vi i det mindste rigtig dejligt. En god madras er virkelig uundværlig, og det er så fantastisk at ligge dejligt, når man har knoklet i uanede mange timer.

vælg en ordentlig madras til soveværelset

Tanker om indretning af soveværelse

Indretningen af soveværelset er vigtig, ydermere er soveværelset et af de rum, hvor det virkelig betyder meget at have et godt indeklima. Vi tilbringer mange timer i vores soveværelse. Det er her man slapper af og lader op til næste dag. Det er derfor også vigtigt, at tænke over farvevalg samt ikke at have for mange forstyrrende elementer i soveværelset. Tænk over ikke at have for mange møbler i soveværelset. Det kan være en rigtig god ide at have en skammel eller en bænk til at ligge tøj af på, eller sætte sig på og tage sine strømper på, eller hvad man bruger den til i ens indretning. Det skaber tilmed noget hygge til rummet, uden at det fylder for meget. Det kan også være, at man vælger at stille en stol i hjørnet. Det er selvfølgelig også en rigtig god ide med nogle natborde til at ligge briller, mobil, tablet eller hvad man ynder at have tæt på sig når man sover. Vigtigst er, at man tænker over, at de møbler man har i soveværelset skal have en funktion. Soveværelset skal være et luftigt rum, hvor der ikke må være for mange forstyrrende elementer. Vælg de rigtige møbler / materialer, og gerne noget i en lækker kvalitet der giver dig lyst til at springe ud af sengen om morgenen.

luksus stemning soveværelse

Konklusionen af vores indretning af soveværelset

Konklusionen bliver, at nu er vi i gang - skal vi ikke bare sige det 🙂 Vi er efter første rum blevet en hel del klogere, og vi har blandt andet fundet ud af, at der ikke er tid til at fordybe sig i små detaljer (som vi ellers elsker) eller lave alting selv. Det går udover helhedsindtrykket som i sidste ende er langt det vigtigste.

Vi var meget nervøse omkring det hele, og vi gjorde os derfor mange tanker omkring første rum og indretning soveværelse, da det på mange måder også lægger tonen an og er starten på den røde tråd som vi ønsker at skabe. Man kan heldigvis altid tage noget positivt med sig i sådan en situation her, og vi har i den grad lært på den hårde måde hvad det vil sige at arbejde under pres. Det har heldigvis kun givet os endnu mere blod på tanden og nu er vi endnu mere klar til at tage fat på næste rum. Nu skal den have fuld gas og vi ønsker virkelig at vise hvad vi kan - KOM AN TERRASSE!

// Maja Svanborg | Grafisk Designer & Sommerdrømmer

 

maja svanborg profilbillede