Udgivet i

Prinsesse seng

prinsesseseng blog

Intet pigeværelse uden en prinsesse seng. Det var i hvert fald, hvad vores pige fik sagt. Det resulterede selvfølgelig i, at vi måtte have lavet en prinsesse seng til hende.

Ideen med denne prinsesse seng var, at den skulle være væghængt, så man kunne have nogle kasser med hjul under sengen for at skabe noget ekstra opbevaring.

Prinsesse sengen er lavet som en køjeseng, så begge vores piger kan sove i den. Vi har prøvet at holde den rimelig neutral i udseendet, for at det ikke skulle blive alt for meget af det gode.

Uden at gå alt for meget i detaljerne vil vi med ord og billeder beskrive den proces, vi har været igennem for at lave en prinsesse seng.

Du kan se det endelige resultat af prinsesse sengen her.

prinsesse-seng

Prinsesse seng ud af krydsfiner plader

Denne prinsesse seng er lavet ud af krydsfiner plader. Jeg har brugt 4 krydsfiner plader til kasserne samt prinsesse sengen. Jeg har savet det hele ud med en dyk sav med en tilhørende skinne. Har man ikke det, kan man også bruge en stiksav.

plader til prinsesse seng

Vægmonteret prinsesse seng

Som nævnt er prinsesse sengen ”væghængt”, ment på den måde, at det hele hænger på ophængs lister, som skrues på væggen., hvorpå bunden og gavlen monteres . Listerne monteres på væggen med skruer. Der bruges vaterpas, så man er sikker på, det hele er i vater.

ophængslister til prinsesse seng

Når du har styr på dine lister, er det bare at save plader til til bunden samt gavlen og ligeledes bunden til toppen. Jeg har valgt at skrue det hele sammen og derefter spartle hullerne ud. Hullerne er ikke at se, når det først er blevet malet. Bunden til øvreetagen er monteret på en liste ind til væggen som beskrevet forneden. Så har jeg valgt at lave en stige (med stiksav) og et “tårn” og sat en lille plade på ved hovedet for at gøre det mere huleagtig (det er pigerne helt vilde med).

Kasser under prinsesse sengen

Vi har lavet nogle kasser på hjul. De er også bare skruet sammen, spartlet og malet ligesom resten af prinsesse sengen. Det fungerer som en rigtig god opbevarings løsning for os. Børnene kan gemme legetøj / ting og sager. I kan gemme alt her, hvad man gerne vil have af vejen. Vi har valgt at fylde den ene med lego duplo.

prinsesse seng opbevaring

Skab glæde på børneværelset med en prinsesse seng

Den måde, vi har valgt at lave en prinsesse seng, er ikke nogen egentlig guide. Jeg vil bare inspirere dig. Det kan være, du vælger at lave noget meget lignende eller noget helt andet. En ting er helt sikkert herhjemme, det har skabt stor glæde for vores piger, at de har fået deres egen prinsesse seng. Ydermere har det skabt stor glæde for deres far, at han har kunnet få lov til at lave en seng til pigerne og se deres glæde af det.

// Anders Svanborg | Møbelsnedker

anders svanborg profilbillede